Söndagkväll

Pizza på, ja just det, Campino.

Sorry, en kö hur lång som helst och helt fullt vid borden. Vad göra, vi går till, just det, Stantons.

Sagt och gjort.


Väl där, så fick vi vänta grymt länge, vet ej vad dom höll på med, men när pizzorna väl kom fram, var det ganska gott, möjligtvis lite salta.

Mätta som man blir på pizza, knallade vi tillbaks och då det mörknat ner ganska ordentligt, passade jag på att ta en nattbild på Sparbanken. Inget stativ användes, men stadig på handen som man är och med en slutartid på ca 2 sekunder, blev det skapligt ändå.


Dagens skönhet


Höst.

Nu verkar hösten ha infunnit sig på allvar. Idag har det blåst en rejäl höstkuling, med stor sjö som bryter ordentligt mot klippor och skär. Då jag kan se detta från vårat köksfönster är jag alltid uppdaterad med sjögången. Det är allt ett fint skådespel när vinden pinar i och vågorna bryter mot land. Väntar bara på att få fota havet när den riktiga höststormen kommer. Även de mogna bären hör till hösten och här får ni ett par bilder.


Detta kära gamla strävsamma par.


10-årskalas.

Ett par bilder på 10-åringen.

I full färd med att bryta tårtan.

Och så lillebrorsan som är lite förkyld.

Lite armhävningar är aldrig fel
.

Torsdag morgon.

Skall iväg och ta en golfrunda nu, det är en tävling inom Södra Cell Värö som har spelats fyra gånger tidigare i vår och sommar på olika banor. Denna tävling som är den sista för i år går på Varbergs östra bana. Bara att hoppas att det inte blir riktigt bottennapp, har väl gått ganska bra, de tidigare gångerna. Återkommer med dagens resultat. Skall sedan i eftermiddag och gratta vårat barnbarn Astrid som fyller 10 år. Ha det.

Liga bra å visa räga.

Här kommer då ett pär bilder på räga. hôppas engen blir lecken.

Håravflängning.

Det låter lite barbariskt, men saken är den att det behöver göras ibland. Det gäller mina två taxar som har blivit av med sitt gamla hårlag och därmed banat väg för ny fin sträv päls att så sakteliga växa fram. Detta var jag i Götet och gjorde, hos en kille som i alla år, sedan jag skaffade tax,  har skött detta. Båda ser lite skamsna ut, men det brukar snart gå över. Nåväl, under tiden som detta pågick, passade jag på att gå till Biltema, där kan man alltid förströ en god stund. Sedan gick jag till ett fiskstånd och köpte ett kilo färska räkor, som Lena och jag alldeles strax skall sätta i oss. Nu får jag gå, för det är framdukat.

Idag är det Lenas namnsdag.

Det måste firas lite extra. Hon kommer hem från jobbet vrôlsulten och då är det bara att ha något på gång. Idag hade jag tagit upp rödspätta från frysen som jag filéade. Ja här kommer bilderna på våran trerätters middag.
Till förrätt blev det brödbit med majonnäs, sallad, nyrökt makrill och lite tomat. Förresten så rökte jag makrill idag för första gången i min egengjorda rökugn, och gissa om den blev god, mmmm.

Huvudrätten bestod av stekt spättafilé, med räksås, potstis och grönsaker.

En bild på namnsdagspersonen.

Och slutligen efterrätten, ugnsbakade äppelklyftor med hackade nötter i nån god sås, som serverades med vaniljglass och en mockakopp kaffe.

Dagens investering.

Har hämtat min nya gräsklippare, en riktig "klippare", eller gjorde jag ett klipp? Nåväl, det var ganska välbehövligt, den gamla var ganska så glappig i styrningen, ett halvyt varv på ratten för att den skulle ge utslag. På denna finns ingen ratt utan man styr med spakar, som gör att bakhjulen går olika snabbt och svänger på de viset. Den går att snurra runt på sin egen axel. Hade varit idealiskt med en sådan bil när man skall fickparkera. Kolla kortet längst ner där jag lätt parkerade längst inne i garaget.


Räddningsinsats.

Ännu en insats av sjöräddningen. En båt som förmodligen fått motorstopp och fick ha bogsering i land. Vad värdefullt
med en fungerande sjöräddning.

På väg till kajplatserna efter fullgjort uppdrag.

Målning på markavägen.

Nu målas det på märkaverners hus skä ja sia. De sar mö bättre ud än ai böggnadsställneng.
Dässe bildera tog-eg ifrå mi yttertrapp mä 300 mm objektiv, Tomas helt uvedanes.


De rökta.

Ja smaga på de rökta kyddet te möre-mad i da å ja får si att de va liga gött såm köbe-pålägg. De får bli flar ganger ja röger sônt. Ja behövde ju inte läggat i salt, då beda vôre rimmate när ja köptet. Skä snart prova å röga makrell mä, få sai hure de blir.

Premiärrökning

Ja, nu trodde ni allt att jag börjat att röka, men inte i den bemärkelsen att jag skulle börja på med en så kroppsförstörande, illaluktande, stinkande, medmännisko-störande och onödig last. Visserligen luktade detta rök och det satt ju i håret och kläderna, men inte i lungorna. Nåväl, jag byggde en rök av en plåtlåda som jag fick som skrot från det företag jag jobbar. Modifierade med ett grillelement på 2 kw och lite galler och plåtar. Rökte den första laddningen i eftermiddag och det blev två bitar rimmat fläsk och två isterband. Skall bli spännande att i morgon smaka på dessa, då dom är lite varma nu. Bild på rökskåpet.

En ugnstermometer för att ha koll på temperaturen i skåpet.

Rökningen är klar och det ser inte så o-ävet ut.

Här är bitarna innan dom åker in i kylen, för att provsmakas i morgon.


Fladen å dörja makrell.

Ida på môrn geck :eg ud te Fladen å försökte mä dörja. De va en rikrig fin môre, ja förresta hale dan va ju fin.De nappa bra å ja dro la åpp ett åtti-tal makrellar. Sen kunn:eg inte härbärjera mar, för ja hade engen is mä:me, uda ja feck ränsa och så nar i plastpôsa å in i kylskôbet, men de blaj ju rättså fullt.
Lide bilder
Soluppgång över Ringhals.

Äran legger å travlar ätter larhåmmer

En dansker båd går förbi när när ja legger å dörjar.

Här ä lide udå fangsta.

Här kan eg avslöja var ja feck makrelen. Ja börja ve Fladafyrn å feck nôra där, men så sluttat å nappa, så ja dro söjvärt nar åd Bärgströmsbjära, män inna ja kom did så börjat å nappa ve en 16-meters-knalt, å såm ni saj så drog fram å tebagers där manga ganger. Visar en bild mä spôr var ja dro å en udan, så ni saj 16-metarn.

På landväjen kåm dänne å passera en bede atter-åm.
.

Lögnet blåmmar.

Ibland så tycker man att sommaren går alldeles för snabbt. Ett tecken på detta är när ljungen blommar, då är vi framme i augusti, med mörkare kvällar och en känsla av att vi nått senare delen av sommaren. Lite vemodigt att det man väntat på, hela vintern, helt plötsligt bara är över.
Ändå mer undrande är jag över varför dessa skönheter, bara får njuta någon dag av sommaren.


Vrångö

Sista anhalten blev Vrångö, där det byggts en stor gästhamn utav all sprängsten som blev, när inloppet till Göteborg breddades. Vrångö är en riktig pärla. Det har lagts en promenadslinga runt hela norra änden på ön, där man går inne i lummiga dungar och även i öppna kargare partier, med havsutsikt både åt öster och väster.
Fotot nedan är taget på insidan av ön, med Särö och Kullavik i bakgrunden.

Tyckte detta var en kul båt, som låg i gästhamnen. Ståplats för två.
 
Så var det bara hemresan kvar.

RSS 2.0