Pingstafton kväll på Nordö.

Pingstafton tillbringade Lena och jag på Nordö. Det var ju en sån underbar kväll. Hade marinerat kött som skulle grillas och det fick Lena sköta. Jag sprang bara runt och tog kort, annars är det ju mannen som skall sköta grillen, eller?

Här ser vi resultatet, grillad fläskkarré med potatissallad och coleslow. Jag hade bakat en rabarberpaj, som vi åt till efterrätt, tillsammans med vaniljvisp och kaffe. Mumma..

En underbar kväll med spegelblankt hav, precis som sommaren skall vara.

Väl förtöjd.

Sönnerö Pingstafton

För första gången i år, blev det en tripp med Vera till Södra Horta eller Sönnerö om man så vill.

Det blev årets första dopp och det var sannerligen ingen värme i vattnet. En annan båt hade en termometer och avläste 13 grader. Huuuuu, men jag doppade mig två gånger, men det blev ingen längre simtur.

Men vad gör det med kallt vatten, när man kan sätta sig vid ett så rikt dukat kaffebord, men gott var det.

Här stimmas det med 12 knop hemåt.


Dan före pingstafton.

Efter en god räksmörgås, föreslogs en promenad. Vi gick västerut och såg på en långt framskriden solnedgång. Ett par bilder blev det.
Utsikt från vårat hus.

Lämnar Bua.

Det blir lite tomt på min blogg nu, skall åka till Karlstad några dagar på s.k. sodapanneträff för jobbet.
Återkommer när jag är tillbaks.

Till Annelie långt uppe i björkarnas stad Umeå.

Hej Annelie, lägger ut lite bilder från hemmets och trädgårdens vackraste prakt. Det är som allra vackrast i naturen nu här nere. Kanske björkarna har spruckit ut  hos dig i Ume. Väntar på att snart få se dig hemma igen för en längre
semester, skall bli kul.

Våra älsklingar

Ja, så har dom återigen infunnit sig, den efterlängtade mördarsnigeln. Varifrån den har fått sitt namn vet jag ej, jag har aldrig hört talas om att dom har mördat någon. Möjligen är det väl så att den äter sina kompisar och därav namnet. Hur som helst, så skall vi vara rädda om den, förr eller senare kommer något matsnille på ett gott recept på just dessa. Skulle kanske kunna tänka mig vitlöksmarinerade sådana. Eller?
Har också fått med en bild, tagen på prommenad idag vid stranden på Strandnejlika, eller Trift som kanske är det rätta namnet.


Mera dragspel.

Min stora dröm är att kunna sjunga utan att behöva någon text, när jag spelar.
Det blir inte så kompliserat då.

Dragspel.

Har ju haft musiken som mitt stora intresse i livet, som har tillfört mig mycket glädje och kanske även till andra. Jag började som åttaåring med dragspel och sen har det fortsatt, lite mindre på senare år. Jag spelar allt från klassiska stycken till lite modernare musik. Jag har spelat det mesta i kyrkor i olika sammanhang. Tillhör också sånggruppen  Skärgårdspojkarna, som har funnits i drygt 40 år. En del gramofoninspelningar har det blivit genom åren och jag lägger ut en av dom senaste, som jag tillsammans med min son Daniel har gjort, där han spelar elbas, samt även lagt på trummor och gitarr. Låten heter "Han älskar mig".

En bild på mina grannar.

Ja, här har det samlats för en stunds diskussion i Markalyckan. Passade på med kameran och fick en bild. Kanske du, Irene med hemvist i Chicago USA följer min blogg, så får du en hälsning från oss och dina föräldrar hemma i Markalyckan, här uppställda för posering i solen.
 

Lek med Photoshop

Nu har det varit bloggtorka hos mig ett tag igen, och andra saker har gått före. Det är ju så när man har många järn i elden.Har fått mycket god motion idag på Varbergs västra och golfen gick bra och efter en god kvällsmat mår man ganska gott. Skall strax gå och knyta mig, skall ju upp kl 05 till morgonen för att ta mig till Södra Cell Värö och jobba förmiddagsskift. Har komponerat ihop en bild av fyra bilder i Photoshop, det är faktiskt ganska kul att lära sig lite i det programmet. Bilderna är från stenpartiet framför vårat hus.


Till Emelie som befinner sig i Afrika.

Om du kommer åt någon dator i Afrikas mörkaste djungel, får du njuta av dessa vackra bilder från våran trädgård. Den vackra vita rhododendron-busken är i sin finaste prakt just nu. På Emelies blogg http://softem.blogg.se/ finns fina bilder från safari-resa som hon nyss gjort. Fortsätt att njuta av livet i Afrika Emelie.
 

Sjösättning.

Nu var det äntligen dags att få Vera i sjön. Det gick lika smidigt som det brukar, med Bua:s kran förare nummer ett bakom spakarna. Var tvungen att ta en bild på honom. Alltid lika glad.
Här är hon klar för sjösättning.

Nu är det nära.

Förtöjd på sin plats efter en liten provtur.

Efter Vera, sjösattes Antes båt, bara  måla på fläckarna först.

Karls kvarn.

Så heter denna plats som jag tog MC:n och åkte till. Varför benämningen kvarn, är  jag dock lite förundrad över, då det inte syns tillstymmelse till rester av en kvarn. Det ligger i Stavder, för den som inte vet, alldeles nere vid stranden, med utsikt åt Vendelsöfjorden. Kanske det ändå någongång tillbaks har funnits en kvarn där. Vad jag däremot vet är att, förr i tiden, från denna plats hämtade bönderna tång som drev iland här, till att lägga på åkrarna som gödsel. Tog några bilder därifrån som jag publicerar här. 
 

1:a maj.

Nu var båten klar, nästan. Bara bottenmålning kvar, sedan åker den i sjön. Fick ju hjälp av Andreas, så det gick som en dans. Fyra händer jobbar ju snabbare än två.
Här har vi pöjken i full färd med vaxning.

Här är det färdiga resultatet.
Det fattas förresten något viktigt och det är dom lackade brädorna på sidan. Kan komma en bild när allt är klart.

Inte nog med detta, det blev en grilleftermiddag i Rydmans trädgård.

Här är grillmäster i full aktion med att grilla kyckling.

Måste väl också få med en bild på barnbarnen. Farfar var med och lekte något med en boll, där man skulle eftersträva att bli kung, vet inte vad leken kallades, men kul var det. Och det allra bästa var att Farfar var med och förlorade.

RSS 2.0