Lite från sjön igen.

Tisdag morgon och lite bloggtorka. Händer inte så mycket just för tillfället. Ett par bilder från fredagens grillning på Sönder-Ö. Barnbarnen har glatt sig åt detta hela förra veckan. Hade gett ett halvt löfte om lite dörjning också, men ostan var ganska frisk, så det hade nog rullat på en del. Vi skall ta det senare, när makrillen kommer igen, för just nu verkar den vara borta från land. Var ute lite i söndags kväll och försökte, med en st makrill som resultat. Jag fick i allafall en bild på Ganler, som stävar på västeröver för nattens kräftfiske.

Årets första makrillfiske.

Ja så vaat dags för lide makrell, trodde ja. Ja slängde i dörjera udapå pannekaga ve hawa-lann å släba norlôver väster om kattefläkken å förbi halskôllen. Fortsatte in igönom, förbi intagena te Renghals å norl.över. Feck aldrig ett napp, så ja vände å dro tebags förbi Halseköllen igen å ud-ôver förbi halsbôwelia å ud åd baggen te. Fortsatte ud te lysbôjen, å ôver te norlehöve. Sen tåg-eg inôver längs mällom-bjära å in te gåbbabôwen. Då vag tjer åt, så ja tog åpp dörjera för ja hade inte fått ett enda napp på hala den runda. Ni kunne själw saj på sjökortet såm ja dro.

Här naraför gå kräftefeskara ud. Men ja undrar om de ä Martin som står te rors på Äran, i så fall körn la maskinen rant i bunn för han ryger så swart
.Ätteråd kommer VG 37 Ekenäs äller ät Ganler den hedder, ja blir usäker.
När ja kom ilann så lå Östen å tog nar säjla på sin egenhändegt böggde jolle. Ai ritteger pärla. Sönn att ja inte feck kort på när han sejla. Ja så`n bare på hôll.

Vendelsö den 22 juni.

Tog båten till Vendelsö för första gången i sommar. Hade en ledig dag, så jag tog middag med mig och värmde i båten. Det var kul att komma dit i år. Förra året var det så instängslat på hela ön, så det var nästan bara vägen upp till husen man kunde gå. En löjlig ägare som tack och lov drog där ifrån igen, hade stängslat in överallt, bara för att ingen skulle vistas där på hans utmarker och säkert för att visa att här är det jag som bestämmer. Nu kunde man gå överallt på ön igen, visserligen var det en del stängsel för djuren, men det fanns gott om grindar att passera genom. Det är en vacker ö och jag publicerar några bilder därifrån. Tog även årets andra dopp och nu var det 17 grader i vattnet där ute, till skillnad från förra gången på Sönner-Ö då termometern visade endast 13 grader. Huuu!!!

Kugghjulen inne i kvarnen.


Examen

Var på barnbarnens examen i Horred i tisdags. Vädret var kalas och det efteråt bjöds alla på tårta ute på skolgården. lägger upp några bilder därifrån.

Svante

Putte

Astrid, farfar med Kalle i famnen.

Nyvaken.

Rotat i gamla bilder.

Idag har det bara regnat och regnat. Väder för att baka och det har jag gjort. Medan degarna jäste, så roade jag mig med att kolla på gamla bilder. Fotade av några av dem och lägger upp. Jag bakar samma sorts bröd som jag la upp bilder på för ett tag sedan, så inget nytt där, det ser likadant ut. På förmiddagen så åkte jag till den nya fiskaffären i Bua, (Fiskhuset), hade hört att det fanns så mycket gott där. Det blev att jag köpte var sin skaldjurstallrik med en burk med sås till Lena och mig. Där fanns mycket gott, så ett besök där rekomenderas. Till detta tänkte jag att det skall vara ett gott bröd till. Köpte en färdig påse blandat mjöl som skulle bli Ungerskt lantbröd och skall testa. Det såg gott ut på bilden. Bara att blanda ner jäst i vatten och i med hela påsens innehåll och köra några minuter i köksmaskinen.

Före besöket i ugnen.

Det verkar inte fel.

Här kommer dom andra bilderna.
Uppklädd för fest.

Skolavslutning.



Kerstin, Annelie, Lena med Emelie i knäet. 25 år sedan.

Ett reklamfoto för sjöräddningen, också för ett par år sedan.

2 x 25-årskalas

Igår, lördag var vi bjudna till Varbergs fästning, närmare bestämt till Eskils Källare på dubbla 25-årskalas. Det var Madelene Kallebo och våran dotter Emelie som firade. Temat för kvällen var medeltidsklädsel, eller i andra hand, klä ut dig till vad du vill. Lägger ut lite klickbara bilder bilder på kvällens gäster.
Här har vi båda jubilarerna som inte någon hade födelsedag just idag. Madelene klädd i en flott långklänning och Emelie till en vindruvklase.

Mingel på borggården.


Bilder från middagen som bestod av buffé och senare på kvällen bjöds det på kaffe med tre små efterrätter.


Mors dag.

Nu tror ni väl att vi har bosatt oss på öarna, men inte. Orsaken är bara det fina vädret och då måste man passa på. Lena (Mor) fick order av barnen att infinna sig på sönnerö söndag eftermiddag för att inmundiga en grillmiddag där. Vi var på gudstjänst kl 11 och sedan bar det iväg med Vera (Båten). Väl där, så var grillen tänd och det dröjde inte länge förrän middagen var klar. Efterrätten som skulle bestå av rabarberkompott, hade av någon förunderlig anledning lyckats rinna ut i Daniels båt, som för övrigr barnen hade åkt ut med tidigare. Jag hade rabarberpaj kvar sedan dagen före och ett telefonsamtal iland, att ni får ta med den i stället. Så blev det och med vaniljsås, så dög det gott.
Ett sultet gäng.

Här tränas det på att göra en pålstek.

Hanna väl inpackad efter att sjöbrisen ökat på.

Så kan det gå, när man hoppar iland och kameran inte är avstängd.

RSS 2.0