Valborgsmässoafton

Idag fick jag börja dagen med att stämma en flygel och två pianon i Kungsäter kyrka och församlingshem. Dom skulle ha något i helgen och det var lite panik. Började sedan jobba kl 14:00, så Valborgsmässoaftonen tillbringar jag på Värö. Skall försöka ta mig an båten nu. I går var jag där och högtrycktvättade den och i morgon kommer Andreas och hjälper  till med att polera och vaxa den. Det är snart avklarat, inte några andra jobb skall göras mer än vaxning och bottenmålning. Sedan blir det visst grillning hos Rydmans i Horred. Idag åker Emmelie till Tanzania, eller Tant-Zania på semester och blir borta i tre veckor. Kul för henne, men tomt hemma, hon har ju bott hemma ett par veckor. Men Annelie kommer hem några dagar från Norrland, så vi får rå om henne i stället.


Tack Bua framtid.

I går när jag var ute med vovvarna Hilda och Aizi, gick vi in till Getaryggen och följde röda snitslar ner till Skomakarenäsan. Forsatte sedan följa den utstakade leden över "Fållabjära" söderut. Det måste väl vara någon eldsjäl i Bua Framtid, som lagt ner sådant arbete med att märka ut dessa leder, eller har jag fel? Det finns även en gul och en blå har jag sett, Otroligt bra gjort i allafall. Den var en fin vandring som gick ända fram till stugorna på Södra stranden. Tog några bilder på den magnifika utsikt . Buabor, jag rekommenderar en vandring här.

Det blev mycket motsol, därav dom tråkiga färgerna.

Den stora släktgolfen.

Så var den avklarad, årets viktiga golfrunda. Min önskan i bloggen igår var att inte hamna längst ner på listan. Det slapp jag, men inte högst upp heller. Om jag säger så här: Det har gått bättre. Kommer ett antal bilder här bl.a. från utslagen från första tee och ytterligare bilder på spelarna i min boll.  
Klicka på bilden för att få stort kort och klicka igen för att förminska.

Efter rundan var det gott med kaffe och muffins.

Vinnaren av första pris, som på högra bilden tar emot vandringspriset .

Tätt efter kom 2:a pristagaren.

Tredjeprisvinnaren bugar sig i djup vördnad när han mottager priset.

Det blev även ett pris till 4:de plats, då förstapris-vinnaren som även var tävlingsledare, avstod sitt pris och nöjde sig med vandringspriset.

Den vanliga kvällsrundan.

Denna dagen skulle jag börjat på med båten, men orken tröt när jag kom till hamnen. Skulle börja med att högtryckstvsätta och då fanns det inget vatten att få tag på. Jag orkade inte bry mig längre. Åkte hem och drack kaffe i stället. Sedan tog jag en runda på golfbanan och tjuvtränade för morgondagen. Då har vi nämligen den årliga släktgolfen och gissa vad som gäller där, inte komma sist i alla fall. Återkommer med resultatet. Efter det tog jag en stund och rensade i stenpartiet, där ogräset är det enda som växer, tycks det som.
I kväll var det dags att gå en runda med taxarna och kameran var med. Här ett par bilder.

Från deg till bröd.

Har levt på köbebrö rant för länge nu, här får sättas i deij å bagas. två paketer jäst va här hemma, de räcker. Fram mä assistänten och älte ihåb ett insätt. Tänkte å äxprimäntera lide mä å få fast solroskärner åppapå bröt. Här kåmmer en bildserie på hala hanterenga.
Här hareg rört ihåbet så fårt stå å jäsa en halltimme.

Dätta ä de klabbegaste å alltihåba.

Nu kåmmer äxprimäntet, på mä vann på brö-laven för dän skä bli klabbeger.

Sen wälwer-eg laven i kärnera å hôppas att dai klabba fast.

Å de gjorde-de sannerlegen. Hôppas dai blia kwar när bröt kåmmer i åmmen.

Nu blir där vart ai stunn. 225 grader å plåden längst nar i åmmen.

Å titta så grannt brö de blai.

En mosselurstubbeluring.

Tänk vad mycket konstiga varelser man kan få se när man är ute i naturen. Den här sprang jag på i Stättared
igår. Han har tydligen varit i slagsmål, för det vänstra hornet är ju skadat. Han visade dock inga tendenser till att bråkas igår.    

Första gången i år på MC.

Idag fick jag äntligen tummen ur och fick fram Mc:n. Den hade inte varit igång sedan förra sommaren, men den var inte alls tjurig, den började tända med en gång jag tog på starten. Sen var det inga problem, så jag drog iväg. Det var lite kallt, men jag var väl klädd. Åkte till Stättared och tog lite bilder på naturreservatet. Börjar med en bild på pärlan.
Sedan blir det några naturbilder därifrån.

Det blev några bilder på vitsippor, men det är otroligt vackert där nu. Rekommenderar ett besök där.


Hundutställning.

Var idag på utställning med Hilda. Tyckte att nu var det läge, lagom kort päls och trimmat henne till som jag tyckte en fin tax. Väl uppe i ringen när jag gick med henna bar hon svansen högt som på en katt. Har aldrig sett henne sådan förut. Tänkte att det här går åt skogen.
Så här blev kritiken på henne: Bett, u.a. Litet huvud med mjuk mustasch o ögonbryn, Bra hals, sjunker i ryggen, hög över länden, kort kors o hög svans. Bra bröstkorg, dock något uppdragen buklinje. Kunde vara bättre vinklad fram och bak. Alldeles för mjukt hår. Det blev en 3:a. Det var inte mycket som var bra och jag tyckte ju hon var fin. Så kan det va, men med en 3:a får jag starta henne på jaktprov, det var huvudsaken.
Lite bilder
.

Nu är jag här igen.

Har varit dåligt med bloggeriet ett tag nu, beroende på tidsbrist. Lovar att bättra mig. Har dock inte heller varit aktiv med kameran, trots det fina vädret och fina fototillfällen som har givits. Här kommer dock en försmak av den kommande sommaren, som jag hoppas blir lika fin som på bilderna nedan. Dom är tagna sommaren 2008 på båtsemester i Bohuslän. Titta och njut.


Mot Smögen.

Dessa två bilder nedan är från hamnen Kyrkosund på Sydkoster.

Klippeliklipp

Så här gick det till. Lillasyrran fick se en frisyr i en tidning och sa till storasyrran att denna skulle jag vilja ha. Storasyrran inflikade direkt , det kan jag fixa. Sagt och gjort, fram med saxen och klippeliklipp och resultatet blev helt likt bilden i tidningen. Bra gjort Annelie. Hon bloggar som annelufs, om någon vill bli till-klippt.
Tänk om man varit ung idag och inte varit far till dessa, oj oj.

Detta är hon som klippte till lillasyster.


Så här fin blev Emelie. Måste kännas kul att gå ut ikväll.


Påskafton.

Så var det påskafton och kanonväder. drog upp fåror till den stundande potatis-sätten. När jag som bäst höll på, kom dessa fina påskkäringar och gubbar på besök. Hade en skål med godis, som jag tömde i deras korgar, kannor och påsar.

Kalles första påsk.

Nu kommer det en massa familjebilder från i påsk.

Klart för servering.

Nu smakar det.

Lite bilder på våra barnbarn.

Tre profiler och en som försöker.

Så en promenad efter maten, och vem möter vi, jo dessa två hurtgubbar på så lätta steg, så man blir ju avundsjuk. Vi pratade en stund och sen bar det iväg igen.

Dimma, dimma.

Nu tycker jag det räcker med dimma. Det sägs ju att sjön skall ryka tre gånger innan det blir varmt.
Tror nog att den ha rykit (säger man så? rykit) 10 gånger, men då kanske det blir riktigt varmt efter detta. Skulle uträtta några ärenden i eftermiddag och sen tänkte jag ut och jaga motiv, då solen gassade på så gott. Kom hem igen och oupps när jag tittade ut, vad skådar mitt öga, dimma. Tog ändå med kameran ut och fick dessa bilder.

                            Dimma över Langarn.                   

Vårblommor.

Nu ser det väl äntligen ut som att våren gjort sitt inträde. En härlig tid, när allt
som varit dött under vintern, plötsligt får liv. För mig är det ett under
att varje år få se detta hända. Tänk vad fint allt är skapat till glädje för oss.
Önskar bara man kunde stanna upp och njuta av allt det fina.
Tänker på psalmen, O store Gud, när jag din värld beskådar, som du har skapat.

Gösfeske på Rusken, den fesken som vi ådem på bildera länger nar.

På tal om feske, så släng-er i vägga, mä era små örenga såm ni ränne runt på strännera å hale opp, detta kallar ja fesk. Va mä nöra goa vänner på en insjö som hedder Rusken å vi skullem feska gös. De va ett faslegt alstererande inna vi kunnem börja. Först skulle-me gå te en an sjö å feska mört, som vi skullem ägna mä, så hale dan geck. När vi vôrem ude å skullem feska, ja de va en fin kwäll, såm ni kunne sai på bildera, så råga ja få napp mä de samma, å hala opp denne gösen, som väjde tre kilo. Ja trodde aldrig ja skulle få åppen. Ja hade tur, för ja feck en te fast den va inte så stor, den väjde lide ôver ett kilo, å så feck kåmpisen en på ett å etthälvt kilo, Dätta va i höstas, män ja tängte att ja kan lägga ud bildera så ni få sai-em. Mä en sön stor fesk så blai-et ju rejäla röggbeda såm ni kunne saj på bildera längre nar.
Denne båden vöreme ude mä.

Så vacker kwäll vaat. bilden ä inte mäcklater mä, uda hemmelen va södden.

Typka latifolia Canis familaris oculus.

Ja så lyder det riktiga latinska namnet på det mystiska murveldjur som jag tog kort på.  På Svenska: Kaveldun med taxögon. 
Har i övrigt nte hunnit lägga ner någon större tid på min blogg, då jag arbetar hela helgen, Lördagskvällen var vi dock hemma och det blev grillad rådjursytterfilé, som jag skar ut till en schnitzelliknande köttbit och bredde ut pesto och ett par skivor pharmaskinka salt, svartpeppar och rullade dom båda till roulladliknande grunkor som sen grillades. Därtill  klyftpotatis med morötter, röd lök, som bakades i ugnen. Serverades med kålslow. Gött blev det.

Murveldjur i trollskogen.

Var ute med hundarna och fick se denna varelse sittande sovande på ett strå.
När jag tog det första kortet, vaknade det och tittade så yrvaket på mig.
Har aldrig någonsin sett ett sådant djur. Kan jag få några förslag på vad det kan
vara för en varelse. Kommer att kolla upp det och svar kan komma om ett par dagar.

Onsta ettermedda

Här kommer lide mar kort ôver Bua, eller sönnerstranna.
De översta kortet ä sönner-ö. Kortet är tat ifrå en kôlle sönna på geddaröggen.

Sen fortsatte-g nar te Kwarnaslätta å tog denne bilden. Ja töcker där ä så fint.

Här vände-g meg om å tog en bild ôver sjön, så dänna utsekta ha dai ifrå de röa huset. 

Sen fortsatteg å gå åd feskelia te å dätta ä frå Ko-sannen å österôver.

Sen mötteg ai granner lärarinna som lärde-se å stava, eller gå mä stava. Å mett dåmma nöd,
så glömde-g å ta ett kort påa, män näste gang kåmmera inte unna.

RSS 2.0